Тези симпатични на пръв поглед дупчици на гърба се наричат Венерини

...
Тези симпатични на пръв поглед дупчици на гърба се наричат Венерини
Коментари Харесай

Какво представляват тези две дупчици на гърба?

Тези симпатични на пръв взор дупчици на гърба се назовават „ Венерини трапчинки “, това са дребни кръгове, които се образуват в долната му част при дамите. В случай, че става въпрос за мъже, се назовават Аполонови трапчинки.

Не можем да избираме дали да ги имаме или не, тъй като постоянно става въпрос за генетика. Те са знак за добра циркулация и крепко тяло, а отличната циркулация е значима причина за по-лесно реализиране на оргазъм.

Терминът „ Венерини трапчинки “, въпреки и всекидневен, е исторически признато название в здравната специалност за повърхностната топография на сакроилиачните стави. Латинското название е fossae lumbales laterales („ странични лумбални вдлъбнатини “). Тези вдлъбнатини са основани от пай лигамент, който се простира сред задния горен илиачен шип и кожата.

Трапчинките могат да се видят както на женски, по този начин и на мъжки тил, само че наподобява са по-чести и по-забележими при дамите. Наречени на Венера, римската богиня на хубостта, се възприемат като знак за хубост, надлежно „ трапчинките на Аполон “ са кръстени на гръко-римския господ на мъжката хубост.

 Какво съставляват тези две дупчици на гърба? Венерени трапчинки, илюстрирани в картина на Гюстав Курбе

Друга приложимост на термина ​​в хирургическата анатомия се отнася до две симетрични вдлъбнатини в задната част на сакрума, които също съдържат венозен канал. Те се употребяват като ориентир за намиране на горните ставни фасети на сакрума като управление за слагане на винтове при хирургия на гръбначния дирек.

 Какво съставляват тези две дупчици на гърба?

През 2010 година въпросните дупчици на гърба се трансфораха в известно място за дами, с цел да си създадат трансдермален пиърсинг по тялото.

Въобще трапчинките по тялото в доста култури са възприемани като амулет за шанс, който примамва хората, които ги възприемат като физически привлекателни. Трапчинките на бузите от своя страна също се свързват с подвиг и непорочност, които намират място в литературните творби през другите епохи.

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР